Restauracja

Zapraszamy Państwa do klimatycznej Restauracji w Hotelu Batorym.

Nasz utalentowany Szef kuchni, Krzysztof Kaim, zaprasza Państwa na autorskie menu, które zaspokoi najbardziej wymagające podniebienia.

 

 

 

Menu naszego Szefa :

 

PRZYSTAWKI

Aromatyczny śledź a'la Batory

Oscypek Szczawnicki z grilla na sosie żurawinowym

Tradycyjny tatar

Tatar z łososia

Rydze smażone na maśle

 

SAŁATKI

Sałatka Grecka

Sałatka Cezar

Sałatka z tuńczykiem

 

ZUPY

Żurek staropolski z jajkiem i kiełbasą 

Rosół domowy

Krem borowikowy z łazankami

Kwaśnica z żeberkiem

Krem pomidorowy z mozarellą

 

PIEROGI

Pierogi z mięsem kraszone skwarkami

Pierogi ruskie kraszone cebulką

Pierogi z kapustą i grzybami kraszone cebulką

 

MAKARONY

Tradycyjne spaghetti Carbonara z żółtkiem 

Verdi

Farfale z kurczakiem w sosie bazyliowym

Pene z łososiem i pieczarkami

 

SPECJAŁY KUCHNI DOMOWEJ

Placki ziemniaczane z gulaszem

Kotlet schabowy na kapuście zasmażanej i ziemniakami

Żeberka po Lachowsku

Kotlet bacy

Kotlet po Parysku

Golonko wieprzowe

 

KARTA PREMIUM

Polędwica po angielsku na ziemniakach An-gratin i groszku cukrowym w sosie pieprzowym

Polędwiczki wieprzowe grillowane podane z placuszkami ziemniaczanymi i warzywami włoskimi w sosie leśnym

Roladki drobiowe-brokułowe serwowane na ziemniaczkach rosti i marchewką paryską w sosie serowym

Łosoś na grillowanym bakłażanie zapiekany z pomidorkami i mozzarellą podany na ziemniaczkach opiekanych 

Aromatyczny pstrąg serwowany na warzywach z pary

Pierś z kurczaka grillowana w sosie blue podane z ryżem i szpinakiem

 

DESERY

Raffaello lodowe

Sernik na ciepło z wiśnią

Kawa mrożona

Ananas w cieście 

Serek Mascarpone

 

 

POLECAMY RÓWNIEŻ BOGATE MENU DLA DZIECI

 

 

 
Wirtualny spacer